دوربین مداربسته آنالوگ چیست؟ | فروش و نصب انواع دوربین مداربسته در تهران
دوربین مداربسته آنالوگ چیست؟
دوربین مداربسته آنالوگ سالهای زیادی است که در این حوزه مورد استفاده قرار گرفته است و به نوعی از قدیمیهای این صنعت به حساب میآید.
دوربینهای آنالوگ امروزه سهم کمتری از بازار را به خود اختصاص دادهاند و کمتر کسی تمایل به استفاده از این نوع دوربینها را برای منازل یا کسبوکار خود دارد.
کیفیت دوربین آنالوگ معمولی:
در دوربین مداربسته آنالوگ وضوح تصویر میتواند تا 960*480 پیکسل هم برسد. اگر این تصویر برروی مانیتورهای استاندارد با رزولوشن 1920*1080 پیکسل مشاهده شود تصویر بهصورت کشیده نمایش داده میشودتا متناسب با صفحه نمایش باشد. این روال باعث ایجاد یک تصویر پهن و تار خواهد شد.
اجزاء تشکیل دهنده دوربینهای مداربسته آنالوگ:
- دوربین آنالوگ
- دستگاه ضبط تصاویر
- منبع تغذیه
- هارددیسک
- کابل برق
- کابل تصویر
- انواع اتصالات(شامل فیشهای مخصوص برای اتصال کابلها به سایر تجهیزات)
دوربین مداربسته آنالوگ چگونه کار میکند؟
در سیستمهای آنالوگ روند به این صورت است که خود دوربینها توسط کابلهای برق از منبع تغذیه برق میگیرند و کار میکنند. سپس تصاویری که از محیط دریافت میکنند را بهصورت امواج آنالوگ توسط کابلهای RG59(BNC) به دستگاه ضبط DVR منتقل میشود که کیفیت این تصاویر بسته به امواج آنالوگ متغییر میشود. دستگاه ضبط تصاویر وظیفه تغییر تصاویر از آنالوگ به دیجیتال را دارد و آنرا به مانیتور یا TV منتقل میکند.
برای ذخیره فایلهای ضبط شده توسط دوربینها به هارددیسک احتیاج خواهیم داشت. اگر یوزر مایل به استفاده از هارد بود میتوان آن را در دستگاه DVR تعبیه کرد. بسته به حجم هارددیسک تا مدت زمان معلومی تصاویر ضبط شده را بتوانید بازبینی کنید.
مزایای دوربین مداربسته آنالوگ:
- سهولت در نصب
- هزینههای پایین
- تنوع گسترده در بازار ایران
- پهنای باند کم
معایب دوربین مداربسته آنالوک:
- طول عمر کوتاه
- هزینههای بالا برای سیمکشی
- نویزپذیر بودن به دلیل آنالوگ بودن
- افت کیفیت تصاویر بعد از مدتی کوتاه
- امنیت پایین
- کیفیت تصویر پایین نسبت به دوربینهای تحت شبکه
گرچه دوربینهای آنالوگ رو به انقراض هستند و بیشتر مصرف کنندگان رو به دوربینهای IP آوردهاند اما هنوز هم سیستمهای آنالوگ جایگاه مشخصی از بازار را در اختیار دارند. گویا سرعت جایگزینی نسل جدید دوربینهای مداربسته به اندازهای نبوده که بتواند دراین مدت زمان کم بازار دوربینهای مداربسته را به تصرف خود در بیاورند.
دوربین مداربسته آنالوگ در چه مکانهایی کاربرد دارد:
استفاده از سیستمهای آنالوگ برای امنیت نظارتی مکانهای غیرحساس مناسب است. برای مثال خانههای مسکونی معمولی با فضای کوچک و تعداد دوربین کم، مغازهها و فروشگاههای کوچک با محصولات کم ارزش، مشاغل کوچک و متوسط، استفاده از دوربینهای آنالوگ برای این مکانها از نظر اقتصادی بهصرفهتر است که این مسئله برای مصرفکننده به شدت حائز اهمیت است.
از دیگر مزایا و معایب دوربین مداربسته آنالوگ:
دانستن مزایا و معایب یک سیستم برای تصمیمگیری شما در انتخاب مناسب خواسته شما، حرف اول را میزند و بسیار مهم است.
مزایای دیگر:
- قیمت کمتر دوربینهای آنالوگ نسبت به دوربینهای دیجیتال از مزیتهای دوربین آنالوگ است که باعث بهصرفهتر شدن آن شده است.
- انعطافپذیر بودن برای استفاده از انواع دوربین و تجهیزات مختلف در طراحی سیستمهای امنیتی.
- دوربینهای آنالوگ مشکل سازگاری ندارند.
- بدون تاخیر هنگام پخش تصویر.
- دور برد انتقال سیگنال بدون تجهیزات اضافی.
- قابلیت اطمینان و پایداری نظارت تصویر.
معایب دیگر:
چند مورد دیگر از معایب سیستم آنالوگ دوربین مداربسته:
- برای اماکن وسیع و مسافتهای طولانی افت کیفیت پیدا میکند.
- دوربین مداربسته آنالوگ یک سری قابلیتهای کلی و ابتدایی را در بر دارد و برای استفاده از ویژگیهایی که ممکن است دستگاههای بروز داشته باشند و برای نیاز شما ضروری هستند را ندارد. به عنوان مثال ویژگی زوم کردن دیجیتالی را ندارند.
- در سیستم آنالوگ بهصورت بالقوه امنیت کافی برای هک نشدن دوربینها وجور ندارد. یعنی سیگنالهای دریافت شده از دوربین آنالوگ رمزکذاری نشده است.
خود قطعه دوربین مداربسته آنالوگ را بهتر بشناسیم:
قطعه دوربین(Analog CCTV) یک دستگاه الکترونیکی است که وطیفه برداشت تصویر محیط و تبدیل آن به سیگنالهای الکترونیکی را دارد. این کار در دوربین مداربسته توسط حسگر دوربین یا Imaging Sensor صورت میگیرد. از انواع حسگرها میتوان به CCD و CMOS اشاره کرد.
نتیجه گیری:
دوربینهای آنالوگ به طور کلی معایبی دارند که قطعا نسبت به دوربینهای نسل جدید استفاده از آنها منطقی نیست. اما نمیتوان به آن خرده گرفت زیرا سالهای زیادی از اختراع این تکنولوژی میگذرد و اینکه هنوز تا این زمان در برخی اماکن مورد استفاده قرار میگیرد جای تحسین دارد.
اما بهطور کلی نه تنها در دنیا بلکه در ایران نیز این نوع سیستم دوربینهای مداربسته منقرض شده است و بیشتر از سیستم AHD استفاده میشود که شاکله کلی آن مانند آنالوگ است با این تفاوت که تصویر دیجیتالی و صاف و HD به ما میدهد که در قسمت مقاله دوربینهای آنالوگ اچ دی سایت آژیرخطر میتوانید اطلاعات لازم و کافی را کسب کنید.
ممنون از اینکه این مقاله را مطالعه کردید. امیدواریم که مطالب ما برای شما مفید واقع بوده باشد.
لطفا به این مقاله امتیاز دهید و آن را در شبکههای اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
باتشکر
گروه تخصصی آژیر خطر
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.