دوربین مداربسته تحت شبکه چیست؟ | فروش و نصب انواع دوربین مداربسته در تهران
دوربین مداربسته تحت شبکه یا دوربین IP چیست؟
دوربین مداربسته تحت شبکه (IP) مخفف کلمه لاتین Internet Protocol camera است که انتقال داده را بر بستر شبکه انجام میدهد. بهطور کلی دوربینهایی که از اینترنت برای ارسال و دریافت تصاویر استفاده میکنند را IP میگویند.
این نوع دوربینها جایگزین دوربین مداربسته آنالوگ هستند.
این دوربینها درواقع همانند نوعی کامپیوتر کوچک عمل میکنند.
پس از برداشت تصویر توسط حسگرها آن را به دادههای دیجیتالی تبدیل میکند.
سپس با همگام سازی با فرمولهای شبکه به شبکه ارسال میکنند.
تنوع مدل و قیمتی و پیجیدگی این دوربینها بهخاطر بخشهای تبدیل کننده آنها است که هر کمپانی مدلهای خاص خودش را تولید میکند.
تاریخچه دوربین مداربسته تحت شبکه:
در سال 1999 شرکتی به نام Axis اولین دوربین تحت شبکه را تولید به بازار عرضه نمود. در آن سال اولین دوربین با مدل Neteye200 عرضه شده بود. این دوربینها از یک وبسرور اختصاصی برای خود بهره میبردند و از ورژنهای خاص لینوکس برای انجام فعالیتهای خود استفاده میکردند.
تنها دلیلی که دوربینهای تحت شبکه نتوانستند به کل جای دوربینهای آنالوگ را نگرفتند هزینه بالای دوربینهای IP است.
اجزای تشکیل دهنده دوربین مداربسته تحت شبکه یا دوربین IP:
- دستگها ضبط ان وی آر NVR: نام کامل آن Network video recorder است که وظیفه آن دریافت تصاویر از دوربین IP بهصورت دیجیتال است. ضبط تصویر، انتقال تصویر، نمایش تصویر و ذخیره تصویر و… از کاربردهای اصلی دستگاه NVR است.
- دوربین IP: کار دوربین تحت شبکه تصویربرداری از محیط با کیفیت مطلوب و ارسال تصویر بهصورت دیجیتال است.
- منبع تغذیه: برق شهری را توسط سوئیچهای POE یا آداپتورهای DC به برق 12ولت تغییر میدهد و شرایط روشن کردن دوربینها را فراهم میکنند.
- سوئیچ شبکه: سوئیچ شبکه در سیستم IP وظیفه تجمیع کردن دوربینها را دارد . برای این کار باید دوربینها بیش از 2 عدد باشند. سوئیچ نقش انشعاب دهنده دارد و دوربینها را تغذیه میکند.
- کابل شبکه: تصاویر دوربین IP در سیستم شبکه توسط این کابلها از دوربین به سوئیچ شبکه و از سوئیچ به دستگاه NVR منتقل میشود.
- کابل برق: برای تغذیه برق دوربین توسط آداپتور میبایست کابل از محل NVR تا جاییکه دوربینIP وجود دارد کشیده شود. اما راه دیگری نیز وجود دارد برای سوئیچهای POE که توسط کابل شبکه برق دوربین تامین میشود. بهصورتی که از سوئیچ شبکه برق خود را تامین میکنند.
- اتصالات شبکه و برق: ملزومات و فیش های شبکه مانند سوکت RJ45 و سوکت برق و…
مزایای دوربین تحت شبکه یا دوربین IP:
- انعطافپذیری بالا: قابلیت سازگاری بالا و جابجایی در هر قسمت شبکه
- امکانات پردازشگر تصویر: تشخیص صدای محیط، تشخیص حرکت در محیط، تشخیص چهره، تشخیص پلاک خودرو، تشخیص حریق و خیلی از ویژگیهای دیگری که در دوربین آنالوگ حتی نمیشود به آنها فکر کرد.
- امنیت بالا: در دوربینهای تحت شبکه از پروتکلهای WPA یا WPA2, TKIP یا AES استفاده میشود. این ویژگی در این سیستم باعث بالا رفتن امنیت آن شده است.
- قابلیت جابجایی صدای دوطرفه: این امکان در دوربینهای IP وجود دارد که مانند تلفن همراه بتوانید صدارا همانطور که از محیط دریافت میکنید، صدارا در محل نصب دوربین نیز پخش کنید. این ویژگی برای مدیریت شرکت از راه دور مفید و جذاب است.
- فشردهسازی و رمزگذاری دادهها: در دوربینهای IP فشردهسازی و کدکذاری (Encode) در خود دوربین قبل از ارسال به دستگاه ضبط انجام میشود. این روال باعث میشود که انتقال تصویر راحتتر صورت بگیرد و پهنای باند نیز کاهش پیدا نمیکند. برای دریافت و ضبط تصاویر به دستگاه جداگانه و تجهیزات قویتر نیز نیاز نخواهد داشت.
نتیجه گیری: دوربینهای IP تحت شبکه سیستم پیشرفتهای دارند و برای استفادههای تخصصیتر انتخاب بهتری است. کیفیت و سرعت تصویر و امنیت بالایی دارد و نیاز کارفرما را اجابت میکند که دوربین مداربسته آنالوگ پاسخگو نیست.
ممنون از اینکه این مقاله را مطالعه کردید. امیدواریم که مطالب ما برای شما مفید واقع بوده باشد.
لطفا به این مقاله امتیاز دهید و آن را در شبکههای اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
باتشکر
گروه تخصصی آژیر خطر
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.