NVR دوربین مداربسته چیست؟

NVR دوربین مداربسته چیست؟ | فروش و نصب دوربین مداربسته در تهران 5/5 (2)

NVR دوربین مداربسته چیست؟

NVR دوربین مداربسته مخفف عبارت Network Video Recorder است. دستگاه NVR علاوه بر ضبط و ذخیره و مدیریت تصاویر دارای قابلیت‌های تصویری ویژه‌ای همچون تشخیص چهره، تشخیص حرکت، تشخیص پلاک و … نیز هست. دستگاه های NVR به نوعی مانند سرورهای کامپیوتری عمل می‌کنند. با این تفاوت که سهولت راه‌اندازی و کار کردن با NVR بیشتر از سیستم های کامپیوتری است.

 

 

NVR دوربین مداربسته

 

 تفاوت NVR و DVR در چیست؟

دستگاه NVR و DVR هر دو عملکرد یکسانی دارند اما در سیستم‌های مختلف و نوع دوربین‌های مورد استفاده تفاوت‌های بزرگی دارند. دستگاه ضبط کننده شبکه ای (NVR) به سادگی فیلم های کدگذاری شده را از دوربین های IP توسط شبکه دریافت و ذخیره می کند. یک سیستم NVR نیازی به سخت افزار پردازش ویدیویی اختصاصی ندارد.
اما دستگاه ضبط دیجیتال (DVR) دارای یک چیپ کوچک برای کدگذاری و پردازش تصاویر آنالوگ به فرمت دیجیتال است تا بتوانید ضبط ها را مشاهده و پخش کنید.
هر دو سیستم های NVR و DVR وظیفه ضبط ویدئو و ذخیره کردن فایل‌ها را دارد. و بعداز اینکه به یک نمایشگر متصل می‌شوند بلافاصله می‌توان دوربین‌ها را به‌راحتی تنظیم و کنترل نمود.

 

 

وظایف دستگاه NVR دوربین مداربسته

  • ذخیره سازی تصاویر با استفاده از انواع حالت های ضبط
  • ضبط تصاویر ارسالی از دوربین های IP
  • نمایش تصویر دوربین‌ها به‌صورت زنده و یا بازپخش
  • تنظیم ویژگی های تصویر اعم از روشنایی، رنگ و …
  • برق رسانی به دوربین ها (در صورت POE بودن دستگاه NVR)
  • پردازش تصاویر (ویژگی های مختلف اعم از تشخیص پلاک، تشخیص چهره و …)
  • و …

 

 

شرکت های سازنده دستگاه ضبط ویدئویی تحت شبکه

برند داهوا بزرگ ترین تولید‌کننده دستگاه NVR در جهان است.داهوا یک شرکت چینی است که توانسته با بهترین عملکرد و کیفیت به یکی از بارزترین شرکت‌های تولید‌کننده این دستگاه تبدیل شود.

یک دیگر از شرکت‌های مطرح در زمینه تولید NVR شرکت هایک ویژن است .هایک ویژن بزرگترین تیم R&D در بین شرکت‌های فعال در این حوزه است.

 

نصب دوربین مداربسته

 

دسته بندی دستگاه NVR دوربین مداربسته :

دستگاه ضبط NVR بر اساس مشخصات مختلفی دسته بندی می‌شود. این خصوصیات می‌تواند مارا در شناخت عملکرد و نحوه انتخاب دستگاه بر اساس نیاز یاری کند. در زیر به برخی از این ویژگی های این دستگاه اشاره می‌پردازیم:

1- رزولوشن قابل پشتیبانی:

هر دستگاه NVR توانایی پشتیبانی دوربین بر اساس کیفیت مگاپیکسلی تا حد مشخصی را دارد. برای مثال اگر یک دستگاه NVR توانایی ساپورت دوربین‌هایی تا کیفیت 5 مگاپیکسل را داشته باشد پس امکان اتصال به یک دوربین 8 مگاپیکسلی را ندارد.

2- پورت POE

برخی از NVR ها دارای پورت POE هستند. پورت POE امکان تغذیه از طریق کابل تصویر را برای دوربین مداربسته فرآهم می کند. با این وجود دیگر نیازی به سوئیچ POE به صورت جداگانه برای اتصال دوربین‌ها وجود ندارد و تنها با یک کابل به خروجی POE در  NVR متصل می گردند. در نتیجه نیازی به سیم‌کشی‌های زیاد و اتصال آنها به طور جداگانه به منبع تغذیه نیز نیست.

3- کیفیت ضبط:

میزان رزولوشن ضبط بر اساس مگاپیکسل در NVR های مختلف متفاوت است. لازم به ذکر است که این کیفیت در هر یک از کانال های موجود در NVR نیز متفاوت است. برای مثال کیفیت ضبط در 8 کانال از یک ان وی آر 16 کاناله می تواند دارای کیفیت 5 مگاپیکسل، 4 کانال 3 مگاپیکسل و 4 کانال دیگر نیز 2 مگاپیکسل باشد.

4- تعداد کانال ها:

دستگاه های NVR را می توان بر اساس تعداد کانال های موجود در آن دسته‌بندی نمود. به طور معمول تعداد کانال‌های قابل پشتیبانی در NVR های موجود در بازار به ترتیب 4، 8، 16، 32، 64 و…کانال می باشند. البته انواع 128 و 256 کاناله نیز وجود دارند که برای مکان هایی با تعداد دوربین بالا مانند سازمان‌ها و کارخانجات بزرگ بکار می روند.

5- پهنای باند(ورودی/خروجی):

هر NVR از یک پهنای باند مشخص پشتیبانی می کند( برای مثال 80 مگابایت)، که حجم اطلاعات ورودی را محدود می نماید. هر چه پهنای باند ورودی NVR بیشتر باشد دوربین هایی با کیفیت بالاتر را پشتیبانی می کند.

6- تعداد هارددیسک قابل پشتیبانی

هر دستگاه NVR جهت ضبط اطلاعات، قابلیت پشتیبانی از تعداد معینی هارد با ظرفیت مشخصی دارد. برای مثال معمولا NVR ها با تعداد پورت های 1، 2، 4، 8 و 16 و از نوع SATA به بازار عرضه می گردند. برخی از NVR ها نیز قابلیت ساپورت هارد های اکسترنال یا ESATA را نیز دارند.

7- نحوه فشرده سازی

دستگاه های NVR دارای فرمت‌های ذخیره‌سازی بسیار زیادی از‌جمله H.264 ،H.264 ،H.265+ ،H.365+ و… هستند. این روش‌های ذخیره‌سازی باعث می‌شوند تا فضای کمتری از فضای هاردیسک مورد اشغال شود، بدون آنکه از کیفیت تصاویر کاسته شود.

8- سیستم Raid

برخی NVR ها با تعداد هارد بالا دارای یک سیستم ذخیره‌سازی اطلاعات هستند که درصورت نابودی احتمالی اطلاعات، امکان بازیابی آنها به شیوه‌های مختلف وجود دارد.

9- قابلیت Playback

قابلیت Playback امکان مشاهده تصاویر را همزمان با ضبط آنها میسر می سازد.

10- خروجی تصویر

نوع خروجی‌های تصویر در NVR دوربین مداربسته می‌تواند از نوع خروجی HDMI و خروجی تصویر VGA برای اتصال به تلویزیون یا مانیتور و خروجی LAN جهت ارتباط با شبکه باشد. توجه داشته باشید که در هنگام انتخاب HDMI به رزولوشن خروجی دستگاه و توان انتقال کابل HDMI توجه کنید.

 

دوربین مداربسته

 

 

 

ممنون از این‌که این مقاله را مطالعه کردید. امیدواریم که مطالب ما برای شما مفید واقع بوده باشد.
لطفا به این مقاله امتیاز دهید و آن را در شبکه‌های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
باتشکر
گروه تخصصی آژیر خطر

لطفا به این محتوا امتیاز دهید

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *